Sneeuw!

02/05/2008

Nog geen twee weken geleden waren we aan t kanoën in korte broek op de Tasman Sea; nu lopen we met dikke winterjassen en muts op door een sneeuwbui. In NZ begint het winterseizoen op 1 mei, en hoe hebben ze t zo kunnen plannen: sinds gisteren de eerste sneeuwvlokjes. En nog steeds even mooi!!!

Gisteren zijn we de Ben Lomond op gelopen/geklommen. Zo’n 1700 meter omhoog, dus best even doorstekkeren. Maar t was meer dan de moeite waard. 360 graden uitzicht op Queenstown, op het grote meer (hoe heet t ook al weer?), op the Southern Alps met besneewde toppen. Zo enorm mooi, niet uit te leggen. Wel koud en winderig dus snel weer afgedaald.

Aan t begin van de week waren we in Milford Sound. Dat is een fjord met duizenden watervallen en verticale wanden van honderden meters hoog, uitkomend in de oceaan. Met een boot zijn we er doorheen gevaren, onder de watervallen door. Fun! Het was een rustige middag, helder weer en prachtige zonsondergang. En dat terwijl er zo’n 10 meter regen per jaar valt, dus vaker regen dan droog weer kent. We hebben weer enorm geboft, zoals we de hele reis al doen. De regie hierboven heeft t allemaal prima voor elkaar voor ons! De volgende dag regende het pijpestelen en moesten we ons een weg terug het fjord uit ploeteren met t busje. Dat kampeerbusje heeft de print van een luipaard, de deuren kieren, het is redelijk uitgeleefd, maar alles doet t en we kunnen er overal mee komen. En op een regenachtige dag is t prima vertoeven met z’n tweeën achterin. We zijn er blij mee, al is kamperen in de winter en regen wel wat afzien.

Vanmiddag vertrekken we naar Mount Cook. Hopelijk is t nog een beetje te doen met de sneeuw. Op t nieuws horen we dat de sneeuwgrens inmiddels op 200 meter ligt, dus zelfs op de wegen uitkijken geblazen. Als we Christchurch nog maar halen, oeps. Anders moeten we helaas de hele winter hier blijven beste mensen… Ook leuk: Joris als skileraar en ik als manager van een hostel.. we zouden ons best redden.

Weer tijd om te gaan. Muts op, handschoenen aan en de wegenkaart op schoot. Die kant op! See ya!!!!

1 reactie

  1. Als ik het zo lees hebben jullie het gigantisch naar jullie zin. Ik ben benieuwd naar de sneeuwfoto’s!
    Koninginnedag heb je niets aan gemist, het was weer heerlijk Hollands weer :-(

    comment door Anja — 02/05/2008 @ 08:17

RSS feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

reageer