mooie dag

28/02/2008 3 reacties

Gisteren was een mooie dag, in meerdere opzichten. De dag begon met een sms van joris: ‘ben je online? Ik heb een webcam geregeld.’ We hebben ruim een uur zitten kletsen en ik werd blij van de gekke bekken en brede glimlachen die hij me liet zien. Maar t blijft raar om op deze digitale manier te communiceren. Doe mij maar live.

Vervolgens in één keer door naar t de vliegles. (meer…)

Transitions, dalen en stijgen

27/02/2008 2 reacties

Inmiddels ben ik een week verder en alles begint een beetje op de plek te vallen. Ik maak de meeste radio calls zelf, het vliegen vordert en ik begin me meer thuis te voelen.

Vandaag een uur lang geoefend op dalen, landen en weer opstijgen. Dat heet transitions. We deden dit op een stuk afgelegen land (hebben ze hier genoeg). (meer…)

Vlieglessen @ 05:03

Work in progress

20/02/2008 1 reactie

Vandaag heb ik twee keer gevlogen; vanmorgen en vanmiddag een half uurtje. Deze lessen stonden in t teken van ‘hovering’ en ‘radio call’. Hovering is t stilhangen op eenzelfde plek boven de grond; dat is t moeilijkste onderdeel. Inmiddels ben ik zover dat ik alle drie de controls tegelijk bedien, dus er zit vooruitgang in.

Waar ook vooruitgang in zit, is de theorie: ik had n 8.8 voor mijn examen Flight Radio. Om t woord bij de daad te voegen, heb ik vandaag de communicatie met de Toren gedaan voor t opstijgen en bij terugkeer naar t vliegveld. Dat maakt t allemaal wel heel erg echt. (meer…)

Vlieglessen @ 06:06

Congratulations

14/02/2008 4 reacties

Deze week stond in ‘t teken van medische keuring en schriftelijk examens. Ik heb ze achter de rug en beiden zijn prima verlopen.  (meer…)

Algemeen @ 02:14

De tijd vliegt!

10/02/2008 3 reacties

Vandaag ben ik twee weken in New Zealand, en het lijkt al veel langer. Veel gedaan en vooral veel geleerd de laatste tijd. Waar zal ik beginnen? Bij het vliegen dan maar.

Ik heb 4.9 uur op de lesurenteller staan. De laatste keer vloog ik op 7 februari. Het zit wat tegen met het weer en met de medische keuring, daarom staat het lessen op een laag pitje. Maar momenten dat ik vlieg, gaan goed! Het hoveren (=op een vast punt op paar meter boven de grond hangen) ging de laatste keer stukken beter. Ah, bedoelen ze dat met small movements and quick respons! (meer…)

Algemeen @ 06:06