Home, sweet home

18/05/2008 2 reacties

Zo zijn Joris en ik nog samen aan t toeren in t busje, zo zit ik weer op mijn oude stekkie in Rotorua. Zes dagen geleden is Joris teruggevlogen naar Nederland; ook hij is al weer hard aan t werk inmiddels. En ik bezin mij op mijn plannen voor de komende tijd. (meer…)

Blijven oefenen

05/04/2008 1 reactie

Oefenen, oefenen, oefenen…. ik oefen me een ongeluk op ‘t veldje hier naast de landingsbaan. De vliegveldgrasmaai-man heeft een soort parcours in ‘t gras gemaaid; vierkant met diagonaallijnen. Blair zit naast me in de cockpit en geeft aan waar ik heen moet vliegen (”Naar die hoek en diagonaal”, “Over deze lijn en achteruit”), wat ik vervolgens keurig doe. Best knap van mij, al zeg ‘t zelf. (meer…)

ups and downs

29/03/2008 4 reacties

Zoals overal gaat ook hier het leven in ups and downs. En mijn leven staat op dit moment tevens in t teken van de ‘ups & downs’, letterlijk en figuurlijk.

Een goede ‘up’ is dat ik het examen Air Law gehaald heb met een mooie 8.7! Ook goed nieuws: het zomerse weer houdt langer aan dan gebruikelijk en inmiddels heb ik de smaak van t hoveren te pakken (eindelijk!!). Het vliegen gaat lekker, steeds meer ontspannen.

Het enige wat ik niet echt onder de knie krijg is landen. Over een ‘down’ gesproken, letterlijk!!! (meer…)

on hold

21/03/2008 2 reacties

Beste mensen, dat ik geen nieuwe bericht achterlaat op dit weblog, betekent niet dat ik niet aan jullie denk! Het is zo dat alles op dit moment een beetje ‘on hold’ staat. De heli is weg voor onderhoud & reparatie, en dat duurt langer dan verwacht. Het Paasweekend komt er aan, en iedereen is zich min of meer daar op aan ‘t voorbereiden. (meer…)

to hover, or not to hover…

09/03/2008 4 reacties

Gisteren heerlijk gevlogen, goede vooruitgang gemaakt. Ik oefende weer eens een rondje landen & opstijgen en dacht: ‘wat als de instructeur er nu niet naast zou zitten, dan zou ik t alleen moeten doen’. Dat leek me een aardig uitgangspunt, dus ik ging er helemaal voor. (meer…)

mooie dag

28/02/2008 3 reacties

Gisteren was een mooie dag, in meerdere opzichten. De dag begon met een sms van joris: ‘ben je online? Ik heb een webcam geregeld.’ We hebben ruim een uur zitten kletsen en ik werd blij van de gekke bekken en brede glimlachen die hij me liet zien. Maar t blijft raar om op deze digitale manier te communiceren. Doe mij maar live.

Vervolgens in één keer door naar t de vliegles. (meer…)

Transitions, dalen en stijgen

27/02/2008 2 reacties

Inmiddels ben ik een week verder en alles begint een beetje op de plek te vallen. Ik maak de meeste radio calls zelf, het vliegen vordert en ik begin me meer thuis te voelen.

Vandaag een uur lang geoefend op dalen, landen en weer opstijgen. Dat heet transitions. We deden dit op een stuk afgelegen land (hebben ze hier genoeg). (meer…)

Vlieglessen @ 05:03

Work in progress

20/02/2008 1 reactie

Vandaag heb ik twee keer gevlogen; vanmorgen en vanmiddag een half uurtje. Deze lessen stonden in t teken van ‘hovering’ en ‘radio call’. Hovering is t stilhangen op eenzelfde plek boven de grond; dat is t moeilijkste onderdeel. Inmiddels ben ik zover dat ik alle drie de controls tegelijk bedien, dus er zit vooruitgang in.

Waar ook vooruitgang in zit, is de theorie: ik had n 8.8 voor mijn examen Flight Radio. Om t woord bij de daad te voegen, heb ik vandaag de communicatie met de Toren gedaan voor t opstijgen en bij terugkeer naar t vliegveld. Dat maakt t allemaal wel heel erg echt. (meer…)

Vlieglessen @ 06:06