Home, sweet home

18/05/2008 2 reacties

Zo zijn Joris en ik nog samen aan t toeren in t busje, zo zit ik weer op mijn oude stekkie in Rotorua. Zes dagen geleden is Joris teruggevlogen naar Nederland; ook hij is al weer hard aan t werk inmiddels. En ik bezin mij op mijn plannen voor de komende tijd. (meer…)

Sneeuw!

02/05/2008 1 reactie

Nog geen twee weken geleden waren we aan t kanoën in korte broek op de Tasman Sea; nu lopen we met dikke winterjassen en muts op door een sneeuwbui. In NZ begint het winterseizoen op 1 mei, en hoe hebben ze t zo kunnen plannen: sinds gisteren de eerste sneeuwvlokjes. En nog steeds even mooi!!! (meer…)

Bofkontendag

25/04/2008 1 reactie

Het is hier elke dag bofkontendag! Tot nu toe: prima kampeerbusje met luipaarden-print, zon/korte broek/slippers, Pacific Ocean en walvissen zien, Tasman Sea en kayakken met zeehonden, lange verlaten stranden, groene wouden, skinny dippen in t meer, veilige vrolijke kilometers maken. Joris stuurt terwijl Pauline de weg wijst. Alles goed en een heerlijke tijd. Foto’s volgen hopelijk snel…

Vrije tijd @ 05:14

The Ultimate Jump

11/04/2008 1 reactie

Wat doe op een zonnige dag als je iets anders wilt dan vlieglessen en studeren? Dan laat je jezelf uit een vliegtuig vallen op 15.000 ft!!!Afgelopen zondag deed ik een tandem-parachutesprong. En ‘t was geweldig!

(meer…)

Vrije tijd @ 07:15

Blijven oefenen

05/04/2008 1 reactie

Oefenen, oefenen, oefenen…. ik oefen me een ongeluk op ‘t veldje hier naast de landingsbaan. De vliegveldgrasmaai-man heeft een soort parcours in ‘t gras gemaaid; vierkant met diagonaallijnen. Blair zit naast me in de cockpit en geeft aan waar ik heen moet vliegen (”Naar die hoek en diagonaal”, “Over deze lijn en achteruit”), wat ik vervolgens keurig doe. Best knap van mij, al zeg ‘t zelf. (meer…)

on hold

21/03/2008 2 reacties

Beste mensen, dat ik geen nieuwe bericht achterlaat op dit weblog, betekent niet dat ik niet aan jullie denk! Het is zo dat alles op dit moment een beetje ‘on hold’ staat. De heli is weg voor onderhoud & reparatie, en dat duurt langer dan verwacht. Het Paasweekend komt er aan, en iedereen is zich min of meer daar op aan ‘t voorbereiden. (meer…)

to hover, or not to hover…

09/03/2008 4 reacties

Gisteren heerlijk gevlogen, goede vooruitgang gemaakt. Ik oefende weer eens een rondje landen & opstijgen en dacht: ‘wat als de instructeur er nu niet naast zou zitten, dan zou ik t alleen moeten doen’. Dat leek me een aardig uitgangspunt, dus ik ging er helemaal voor. (meer…)

mooie dag

28/02/2008 3 reacties

Gisteren was een mooie dag, in meerdere opzichten. De dag begon met een sms van joris: ‘ben je online? Ik heb een webcam geregeld.’ We hebben ruim een uur zitten kletsen en ik werd blij van de gekke bekken en brede glimlachen die hij me liet zien. Maar t blijft raar om op deze digitale manier te communiceren. Doe mij maar live.

Vervolgens in één keer door naar t de vliegles. (meer…)