Rotorua NZ - Amsterdam NL

21/05/2008 4 reacties

De komende week wordt t weer slecht, dus geen goede vliegomstandigheden. Rotorua heeft me ook niets nieuws meer te bieden; het is tijd om naar huis te gaan. Aanstaande zondagochtend land ik op Schiphol. (meer…)

Algemeen @ 01:12

Home, sweet home

18/05/2008 2 reacties

Zo zijn Joris en ik nog samen aan t toeren in t busje, zo zit ik weer op mijn oude stekkie in Rotorua. Zes dagen geleden is Joris teruggevlogen naar Nederland; ook hij is al weer hard aan t werk inmiddels. En ik bezin mij op mijn plannen voor de komende tijd. (meer…)

Sneeuw!

02/05/2008 1 reactie

Nog geen twee weken geleden waren we aan t kanoën in korte broek op de Tasman Sea; nu lopen we met dikke winterjassen en muts op door een sneeuwbui. In NZ begint het winterseizoen op 1 mei, en hoe hebben ze t zo kunnen plannen: sinds gisteren de eerste sneeuwvlokjes. En nog steeds even mooi!!! (meer…)

Binnen blijven

15/04/2008 4 reacties

De herfst is goed losgebarsten! Wind, regen, storm raast over t land. Dat wordt dus binnen blijven. Erg jammer, want vorige week is er ook niet veel gekomen van de vlieglessen en ik hoopte maandag en dinsdag nog wat uurtjes te maken. Voordat Joris hier is. (meer…)

Algemeen @ 00:19

ups and downs

29/03/2008 4 reacties

Zoals overal gaat ook hier het leven in ups and downs. En mijn leven staat op dit moment tevens in t teken van de ‘ups & downs’, letterlijk en figuurlijk.

Een goede ‘up’ is dat ik het examen Air Law gehaald heb met een mooie 8.7! Ook goed nieuws: het zomerse weer houdt langer aan dan gebruikelijk en inmiddels heb ik de smaak van t hoveren te pakken (eindelijk!!). Het vliegen gaat lekker, steeds meer ontspannen.

Het enige wat ik niet echt onder de knie krijg is landen. Over een ‘down’ gesproken, letterlijk!!! (meer…)

Goedgekeurd !!

06/03/2008 2 reacties

Vandaag zat er iets heel belangrijks bij de post: mijn CAA Medical Certificate!! Daar wacht ik al ruim drie weken op. Zonder dit certificate zou m’n avontuur geëindigd zijn, maar nu kan ik gelukkig verder.

(meer…)

Algemeen @ 06:10

Congratulations

14/02/2008 4 reacties

Deze week stond in ‘t teken van medische keuring en schriftelijk examens. Ik heb ze achter de rug en beiden zijn prima verlopen.  (meer…)

Algemeen @ 02:14

De tijd vliegt!

10/02/2008 3 reacties

Vandaag ben ik twee weken in New Zealand, en het lijkt al veel langer. Veel gedaan en vooral veel geleerd de laatste tijd. Waar zal ik beginnen? Bij het vliegen dan maar.

Ik heb 4.9 uur op de lesurenteller staan. De laatste keer vloog ik op 7 februari. Het zit wat tegen met het weer en met de medische keuring, daarom staat het lessen op een laag pitje. Maar momenten dat ik vlieg, gaan goed! Het hoveren (=op een vast punt op paar meter boven de grond hangen) ging de laatste keer stukken beter. Ah, bedoelen ze dat met small movements and quick respons! (meer…)

Algemeen @ 06:06

Vrijdag 25 januari 2008 …. vertrek naar New Zealand

31/01/2008 2 reacties

Op vrijdagmiddag 25 januari was ‘t zover: vertrek naar New Zealand. Ondanks gedegen planning en voorbereiding was t toch nog hals-over-kop vertrekken. Voor ‘t gemak liet ik mijn paspoort en ticket op tafel laten liggen, maar ik kwam er gelukkig achter voordat we de Komijnsteeg uitreden… Tijdens de rit naar Schiphol nog eens goed tegen Joris aangekropen, nu het nog kon. Laurine en Michel hielden voorin de stemming er goed in. (meer…)

Algemeen @ 11:26